Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Μιλάμε για τα χρήματα...

Η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου. Μιλάμε λοιπόν για τα χρήματα και την αποταμίευσή τους. Εξηγούμε στα παιδιά πως πρέπει να περιορίζουμε την κατανάλωση και να μην αγοράζουμε συνέχεια πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε τόσο ανάγκη. Έτσι θα μας περισσεύουν χρήματα για να βάζουμε στον κουμπαρά μας και να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα όποτε τα χρειαστούμε.
  • Μιλάμε για τους κουμπαράδες που έχουν τα παιδιά στο σπίτι και αποφασίζουμε να φτιάξουμε και στο σχολείο ατομικούς κουμπαράδες. Την ιδέα την δανειστήκαμε από το διαδίκτυο. Τα παιδιά έβαψαν με τέμπερα κουπάκια από γιαούρτι, κόψανε το σώμα μιας χελώνας και κολλήσαμε με σιλικόνη:





  • Γνωρίζουμε τα σημερινά χρήματα και τα χωρίζουμε σε χαρτονομίσματα και σε κέρματα. Τα παιδιά κάνουν αντιστοιχίσεις και βρίσκουν το όμοιο κάθε νομίσματος:





  • Διαβάζουμε το παραμύθι του Αισώπου "ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας" για να καταλάβουν οι μικροί μας μαθητές το πόσο χρήσιμη και σπουδαία είναι η αποταμίευση τροφής για να επιβιώσουν τα μυρμήγκια το Χειμώνα! Φροντίζουν για το μέλλον, κάνουν οικονομία και μαζεύουν τρόφιμα:
  • Συμπεραίνουμε ότι τα χρήματα διευκολύνουν βέβαια τη ζωή μας, αλλά η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στα απλά, καθημερινά πράγματα που πρέπει να εκτιμούμε και να απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου