Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Χειμώνας...

Ο Χειμώνας μας φέρνει στο νου, εκτός από τα Χριστούγεννα, το κρύο, το χιόνι και την παγωνιά... Μιλάμε για το Χειμώνα, για τις αλλαγές στη φύση και στους ανθρώπους. Τα δέντρα δεν έχουν πια φύλλα και οι άνθρωποι ντύνονται με χοντρά ρούχα για να ζεσταθούν. 

  • Κόβουμε χιονανθρωπάκια και διακοσμούμε το σχολείο μας:


  • Τα παιδιά χρωματίζουν, κόβουν και κολλούν το ανθρωπάκι του Χειμώνα. Μαθαίνουν το γράμμα Χχ και σχηματίζουν με αυτό κασκόλ για το ανθρωπάκι τους:









  • Παρακολουθούμε με τα παιδιά βίντεο με το τραγούδι του Χειμώνα και δανειζόμαστε την ιδέα για να  κατασκευάσουμε τα δικά μας πιάνα. Έτσι μαθαίνουμε εύκολα το τραγούδι:


  • Κάνουμε τα μαθηματικά μας με καρότα! Κόβουμε ένα καρότο σε φέτες. Κάθε παιδί με τη σειρά ρίχνει το ζάρι. Ό, τι αριθμό φέρει, τόσες φέτες τοποθετεί στη μύτη του χιονάνθρωπου:





  • Χειμώνας χωρίς χιόνι... δεν γίνεται! Φτιάχνουμε λοιπόν το δικό μας χιόνι με σόδα φαγητού και αφρό ξυρίσματος. Ρίχνουμε τη σόδα σε ένα βαθύ σκεύος και κατόπιν τον αφρό. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε το παιχνίδι! Τα παιδιά το διασκεδάζουν πολύ και φτιάχνει ο καθένας τον δικό του χιονάνθρωπο:















Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ το παιχνίδι με το ψεύτικο χιόνι, αλλά η επιθυμία τους να χιονίσει είναι περισσότερη και μεγάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου