Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ποίηση και παιδί...



"Πολλά πράγματα είναι σημαντικά για τα παιδιά στο σχολείο. Η καλή υγεία. Η καλή διατροφή. Η άφθονη άσκηση. Η γραφή και η ανάγνωση. Τα μαθηματικά, η γεωγραφία κλπ. Αλλά αν θέλετε τα παιδιά σας να μην μάθουν απλά να διαβάζουν και να γράφουν, αλλά να μάθουν να ΑΓΑΠΟΥΝ να διαβάζουν και να γράφουν, βάλτε την ποίηση στη ζωή τους. Διαβάστε τους τα αγαπημένα σας ποιήματα. Αγοράστε τους ένα βιβλίο. Πηγαίνετε μαζί τους στη βιβλιοθήκη. Κάντε την ποίηση…προτεραιότητα!"
(πηγή www.educationworld.com)
Ο Σωκράτης είπε: "Παιδεία δεν είναι μόνο η συσσώρευση γνώσεων..." Συμμεριζόμαστε τα λόγια του και θα σταθούμε και σε μία άλλη ρήση του Πλάτωνα αυτή τη φορά: "Παιδεία είναι η θεραπεία της ψυχής!" Και τι καλύτερο, λέμε εμείς, από τη γνωριμία με ποιήματα! Με τη βοήθεια της αγαπημένης στα παιδιά Κυρίας Μουσικής, γνωρίζουμε κορυφαίους Έλληνες ποιητές  ακούγοντάς τους μελοποιημένους σε κάθε μας ευκαιρία!!!
Συνεχίζοντας τις δράσεις μας για τη γνωριμία των μαθητών μας με καταξιωμένους παγκοσμίως Έλληνες ποιητές, επενδύουμε μουσικά τη γιορτή μας για τη λήξη του διδακτικού έτους με γνωστή μελοποιημένη ποίηση στο μεγαλύτερο μέρος της. Και το θέμα της..." Η Γοργόνα ταξιδεύει το μικρό Αλέξανδρο", διασκευή του ομώνυμου έργου της Μαρίζας Κωχ, μιας από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες τραγουδίστριες και μουσικοπαιδαγωγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου