Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ανακύκλωση παντού!!!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναλάβαμε και υλοποιήσαμε δράσεις ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μαθητές μας πάνω στο θέμα της Ανακύκλωσης.
Σε συνεργασία με τη μητέρα ενός μαθητή μας, συγκεντρώνουμε όλη τη χρονιά πλαστικά καπάκια, τα οποία  η συγκεκριμένη μητέρα παραδίδει απ' ευθείας στο Σύλλογο Παραπληγικών και κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας, με σκοπό την ανταλλαγή τους, για την προμήθεια αναπηρικών καροτσιών. Την ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση και τη βοήθειά της.

Σε συνεργασία επίσης με την εταιρία Α.Φ.Η.Σ., συλλέγουμε άδειες, φορητές, ηλεκτρικές στήλες, κοινώς μπαταρίες, με σκοπό την ανακύκλωσή τους για το καλό όλων μας!
Φυσικά δεν μπορεί να λείπει και η σακούλα της Ανακύκλωσης από κάθε αίθουσα, όπου οι μαθητές μας έχουν μάθει πια και πετούν ό, τι ανακυκλώνεται!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, διαλέξαμε το βιβλίο της Ματούλας Τόλκα " Η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της "( εκδόσεις Λιβάνη), το οποίο επεξεργαστήκαμε με τα παιδιά κι εκείνα ζωγράφισαν εικόνες από την ιστορία η οποία τους άρεσε πολύ! Δώσαμε στα παιδιά και κάποια φύλλα εργασίας σχετικά με την ανακύκλωση.


Θεωρούμε ότι Ανακύκλωση και Ποιότητα Ζωής πάνε μαζί, γι' αυτό είμαστε περήφανες που οι μαθητές μας μπορεί ακόμη να μην καταννοούν πλήρως το ΓΙΑΤΙ, αλλά ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ το ΠΩΣ να κάνουν ανακύκλωση!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου