Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα...

Οι μέρες για τις γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι ιδέες μας για κατασκευές πολλές και διάφορες. Καταλήξαμε λοιπόν και αποφασίσαμε να τις υλοποιήσουμε δημιουργώντας τι άλλο??? Ένα εργαστήρι στο οποίο δουλεύουμε όλοι πυρετωδώς...αλλά με πολλή όρεξη! Η ενασχόλησή μας πάντως με την ανακύκλωση δεν σταματάει! Αφού ολοκληρώσαμε την κατασκευή του δικού μας χαρτιού με ανακύκλωση, έχουμε φτιάξει και ένα ανακυκλώσιμο, χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το δέντρο μας και όλη η διαδικασία κατασκευής του συμμετέχει σε Περιβαλλοντική Δράση της Δ/νσης Π.Ε. δυτικής Θεσσαλονίκης διά της υπεύθυνης κ.Ιππέκη, η οποία το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της Περιβαλλοντικής Αγωγής. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους μαθητές μας! Σας δείχνουμε λοιπόν τα βήματα ένα-ένα:


Μόλις στεγνώσουν τα μπουκάλια τα στερεώνουμε με κόλλα σε χαρτόνι σε φθίνουσα σειρά από κάτω προς τα πάνω. Στη θέση του αστεριού βάζουμε μεταλλικά καπάκια από γυάλινα μπουκάλια :

Τα παιδιά κόβουν μπάλες από χαρτί, γράφουν μέσα τις ευχές τους, τις κολλάμε και έτοιμο το δέντρο μας:



Τα παιδιά έκοψαν το χαρτί που φτιάξαμε μόνοι μας σε σχήμα καραβιού, έκοψαν και ένα πανάκι και με δουλειά και φαντασία ετοίμασαν το ημερολόγιο του σχολείου μας για τη νέα χρονιά:




Κι επειδή Χριστούγεννα χωρίς αγγέλους δεν γίνονται, ιδού και τ' αγγελάκια μας φτιαγμένα απ' τα χεράκια μας και...με τα χεράκια μας:



Τα παιδιά ετοίμασαν και τη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους και είναι έτοιμα να καλέσουν τους δικούς τους στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν με τη βοήθεια φυσικά των κυριών τους:


Επειδή όταν είναι Χριστούγεννα, κεριά πρέπει να καίνε...έτοιμα και τα κηροπήγιά μας:

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου