Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ειρήνη είναι...

Οι μέρες για τον  εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 πλησιάζουν  κι εμείς μιλάμε για την  Ειρήνη. Διαβάζουμε το βιβλίο "Ειρήνη είναι..."(εκδόσεις Σαββάλας):
Μαθαίνουμε ποιο είναι το δέντρο της ειρήνης, που είναι η ελιά. Μαθαίνουμε ποιο είναι το πουλί της ειρήνης, που είναι το περιστέρι. Με τύπωμα της παλάμης και τέμπερες, κάθε παιδί φτιάχνει σε γαλάζιο χαρτονάκι τα δικά του σύμβολα Ειρήνης, ένα περιστέρι που κρατάει στο ράμφος του ένα κλαδάκι ελιάς και αντιγράφει τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ:



Αφού βέβαια συζητάμε για το πόσο κακός είναι ένας πόλεμος, τα παιδιά εκφράζουν τις απόψεις τους για τα οφέλη της ειρήνης. Τα παιδιά είπαν τι σημαίνει γι' αυτά Ειρήνη και παραθέτουμε κάποια από τα λεγόμενά τους:

"Η Ειρήνη είναι ζεστή φωλιά, είναι γέλιο και τραγούδι. Ειρήνη η πόρτα είν' ανοιχτή κι είναι χαρά, είναι γιορτή..." που λέει και ένα υπέροχο παιδικό τραγούδι.
Έχουμε σημαιοστολίσει φυσικά το σχολείο μας, αφηγούμαστε γεγονότα του '40, ακούμε επετειακά τραγούδια από τη Σοφία Βέμπο και τη μέρα της γιορτούλας μας κάνουμε μια αναπαράσταση όπου τα αγόρια μας γίνονται Έλληνες φαντάροι και τα κορίτσια μας γυναίκες της Πίνδου. Δεν λείπουν βέβαια ο Μουσολίνι, ο Γκράτσι και ο Μεταξάς που τα παιδιά υποδύονται με μεγάλη επιτυχία!!!
Χρόνια Πολλά!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου