Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αποκριά και μεταμφιέσεις...

Εκτός από τη μεταμφίεσή μας σε μικρούς Ινδιάνους, αποφασίσαμε με τα παιδιά να δημιουργήσουμε απλές, αλλά όμορφες μάσκες και καπέλα για τις Αποκριές. Γιατί η Αποκριά μπορεί να μας προετοιμάζει για τον ερχομό της Σαρακοστής και της νηστείας για το Πάσχα, αλλά για τα μικρά παιδιά είναι περίοδος ξενοιασιάς, γλεντιού και μεταμφιέσεων. 

  • Τα παιδιά με κανσόν, πούλιες και χρωματιστά φτερά, φτιάχνουν μάσκες και γίνονται εξωτικά πουλιά:

  • Διαβάζουμε το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή "ο Αρλεκίνος" και τα παιδιά φτιάχνουν καπέλα αρλεκίνου:

  • Ο φετινός μας χαρταετός γίνεται με κηρομπογιές και χάραγμα. Τα παιδιά κόβουν ένα άσπρο χαρτόνι σε σχήμα ρόμβου. Μετά ζωγραφίζουν με λαμπερά χρώματα και κηρομπογιές λωρίδες και καλύπτουν όλο το ρόμβο. Από πάνω περνάνε  με μαύρη κηρομπογιά. Τέλος με οδοντογλυφίδα ή στυλό που δεν γράφει πια, χαράζουν ό, τι σχέδια θέλουν:



Την τεχνική την πήραμε από το βιβλίο "Τα παιδιά δημιουργούν και εκφράζονται" της Βίβιαν Δημητράτου:
Η τεχνική αυτή μαγεύει τα παιδιά, γιατί δεν ξέρουν από πριν πώς θα βγουν τα σχέδιά τους. Αν χαράξουν μία πεταλούδα, το ένα φτερό μπορεί να είναι σιέλ, μοβ, ροζ, το άλλο κίτρινο και βυσσινί! Τα πέταλα των λουλουδιών έχουν άλλο χρώμα το καθένα! Η βροχή γίνεται τιρκουάζ, πορτοκαλί, άσπρη! Ο χαρταετός μας γίνεται μικρός, ώστε να μην κουραστούν τα παιδιά με την προεργασία. Φροντίζουμε να χαραχτούν πολλά σχέδια, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα πολύχρωμα σχέδια και στο φόντο.
Καλή Αποκριά σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου