Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Γνωριμία με τη μυθολογία...


Οι μύθοι είναι γενικά ιστορίες βασισμένες στην παράδοση και το θρύλο, προορισμένες αρχικά να ερμηνεύσουν το πώς ξεκίνησε η δημιουργία σε κοσμικό και τοπικό επίπεδο με μύθους της δημιουργίας ή ιδρυτικούς μύθους. Για παράδειγμα, υπάρχουν μύθοι δημιουργίας σε όλες τις μυθολογίες του πλανήτη που ασχολούνται με κοσμολογικά προβλήματα (η δημιουργία του σύμπαντος, των άστρων κλπ.) ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια. Οι μύθοι ερμηνεύουν, επίσης, φυσικά φαινόμενα, όπως την εναλλαγή των εποχών με τον μύθο της Περσεφόνης. Ωστόσο, δε δημιουργήθηκαν όλοι οι μύθοι για ερμηνευτικούς σκοπούς.  Η ελληνική μυθολογία αποτελεί ένα μοναδικό πνευματικό φαινόμενο που έως σήμερα καταπλήσσει όλους τους λαούς του κόσμου.
Μπορείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο ν' απολαύσετε τον μύθο της Περσεφόνης, τον μύθο του Νάρκισσου και τον μύθο του Φαέθοντα.

                           Οι μύθοι της Φύσης: https://youtu.be/j2ZIFH7-Xrs

 Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ό,τι τους άρεσε και τους έκανε εντύπωση από τους μύθους που παρακολούθησαν! Μπορούν επίσης να ζωγραφίσουν την αρπαγή της Περσεφόνης ή ακόμη και τις 4 εποχές όπως τις φαντάζονται! Δεν θα προτείνουμε κάτι άλλο γιατί τα παιδιά έχουν περισσότερη φαντασία από τους μεγάλους...οπότε είμαστε σίγουρες ότι θα φτιάξουν τα καλύτερα έργα τέχνης!!! Περιμένουμε με αγωνία να μας στείλετε στο mail του σχολείου μας τις δημιουργίες σας και...γιατί όχι; Να τις δημοσιεύσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου