Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά...όπως κι αν τη φωνάξουμε θα τρέξει να 'ρθει δίπλα μας, για συμπαράσταση, φροντίδα και βοήθεια. Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να "σαραντίσει", σύμφωνα με την σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα και σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου. (πηγή: https://el.wikipedia.org/).
- Μιλάμε για τη μαμά μας μέσα από έργα τέχνης που βλέπουμε στο διαδίκτυο. Προσεγγίζουμε εικαστικά το έργο τέχνης του Πικάσο "Μητρότητα":
- Μιλάμε για τη μαμά μας μέσα από την παιδική λογοτεχνία, διαβάζοντας το βιβλίο "Θα σ΄αγαπώ ό, τι κι αν γίνει" της Ντέμπι Γκλιόρι:
- Μιλάμε για τη μαμά μας μέσα από διαδικτυακά παιχνίδια.
- Η μαμά μας είναι γλυκιά σαν Μέλι, φωτεινή σαν τον Ήλιο, μελωδική σαν το Τραγούδι, πάντα πρόθυμη να μας βοηθήσει και χωρίς να ακούσει Ευχαριστώ, μοσχομυριστή σαν το Ρόδο και η αγκαλιά της είναι πάντα γεμάτη Αγάπη:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου